SPABADETS HISTORIE ER LIDT AF EN SOLSTRÅLEHISTORIE

I år 1900 udvandrede syv italienske brødre med efternavnet Jacuzzi til Californien. De ville som millioner af italienere, prøve lykken i det store land ovre mod vest.

Brødrene Jacuzzi var usædvanligt kreative og idérige, blandt andet opfandt de en jordbrugs-pumpe, som gav dem stor succes og fremgang. Under første verdenskrig fremstillede de også fly-propeller til US Air Force.

Midt i al deres medvind blev den ene af brødrenes søn ramt af en ret smertefuld gigt.  Drengen blev indlagt på det førende gigtsanatorium og han fandt da også  lindring i sanatoriets varmtvands bassin.

Men faderen, Candido Jacuzzi, var ikke tilfreds med den smule lindring, som sanatoriets undervandsmassage kunne give sønnen. Problemet var, at en kraftig vandstråle er ret hård ved huden.

Candido og firmaets ingeniører eksperimenterede med forskellige dyser, som skulle dæmpe irritationen i huden.
Opfindsomheden resulterede i den nu verdenskendte Jacuzzi-dyse, som blander nogle bittesmå bobler ind i vandstrømmen, så man kan massere med en ret kraftig vandstråle.

Drengens bedring var så enestående, at faderen tog patent på sin idé. Systemet blev installeret på klinikker og hospitaler over hele kontinentet. Patienterne fik det bedre, og "jacuzzimassagen" var en succes. - Først mange år senere kom man på idéen om at lave spabade til private familier.

I dag omhandler programmet også sanitet og 3 serier af meget eksklusive brusekabiner.
 
Jacuzzi Danmark, Marielundvej 18, 2730 Herlev - Telefon: 39 61 31 31 - E-mail: info@jacuzzi.dk